Osar Architects ontwerpt grootste scholenbouwproject van Vlaanderen

In augustus start in Beringen de bouw van het nieuwe Spectrumcollege. Het scholenbouwproject van de hand van Osar architects wordt daarmee het grootste dat tot nog toe in Vlaanderen werd gerealiseerd. Het project zal verrijzen op een terrein van 6,5 ha, in samenwerking met de studiebureaus UTIL en SDKE voor de stabiliteit en de technieken.

De nieuwe lokalen voor vier scholen zullen naast de bestaande middenschool Sint-Jan gebouwd worden. Het betreft de eerste fase van basisschool ‘De Beerring’ en het complex voor de drie Beringse bovenbouwscholen van het Spectrumcollege, meer bepaald Sint-Jozef, Sinte-Lutgart en het VTI. Het geheel zal 9 volumes beslaan waarbij de bovenbouwscholen niet afzonderlijk herkenbaar zullen zijn, maar waarbij vooral ingezet werd op ontmoeting tussen verschillende leerdomeinen.

Het project is opgebouwd als een groene campus waarbij het volledige terrein wordt ingericht als een publiek doorwaadbare autovrije groene ruimte. Centraal bevindt zich een gemeenschappelijke sporthal en cafetaria als ontmoetingsruimte voor alle scholen. De gebouwde ruimte wordt in evenwicht gehouden door een veelheid van buitenruimte, die de school maximaal wil benutten voor sport en spel.

Bron: Architectura.be